Eric Clapton Tickets
Eric Clapton Tickets

Eric Clapton Tickets

Eric Clapton Tickets voor de "Summer European" Tour 2022.

Gitaarlegende Eric Clapton gaat in mei 2022 op tournee. Elf verschillende landen staan op het tourschema tot juni 2022 en in Nederland zal de muzikant een stop maken in Amsterdam.

07 juni 2022 Amsterdam, Ziggo Dome
08 juni 2022 Amsterdam, Ziggo Dome

Hij zal ook optreden in de volgende Europese steden:

17 mei 2022 Zürich, Hallenstadion
19 mei 2022 Milaan, Mediolanum Forum Assago
20 mei 2022 Bolgona, Unipol Arena Casalecchio Di Reno
05 juni 2022 Praag, o2 Arena
31 mei 2022 Stuttgart, Hanns-Martin-Schleyer-Halle
02 juni 2022 München, Olympiahalle München
10 juni 2022 Düsseldorf, PSD BANK DOME
12 juni 2022 Antwerpen, Sportpaleis
14 juni 2022 Kopenhagen, Royal Arena
15 juni 2022 Kopenhagen, Royal Arena
17 juni 2022 Helsinki, Hartwall Arena

Eric "Slowhand" Clapton live op het podium zien. Eric Clapton tickets voor de concerten in Duitsland, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Nederland, België, Denemarken en Finland zijn nu verkrijgbaar bij ticketbande.

Eric Clapton wordt onbetwist beschouwd als een van de belangrijkste blues- en rockgitaristen ter wereld en werd in 1990 zelfs uitgeroepen tot de beste gitarist ter wereld. De muzikant heeft een beslissende invloed gehad op de ontwikkeling van de bluesrock sinds de jaren zestig. Met meer dan 280 miljoen verkochte platen wereldwijd is Clapton, geboren in Ripley in 1945, een van de meest succesvolle artiesten aller tijden. Eric Clapton is de trotse bezitter van 17 Grammy Awards en diverse belangrijke onderscheidingen, en is ook het enige drievoudige lid van de Rock and Roll Hall of Fame - met de bands Yardbirds en Cream, en als soloartiest. Tot de bekendste nummers van het 76-jarige uitzonderlijke talent behoren de coverversie van Bob Marley's "I Shot The Sheriff", "Knocking On Heaven's Door", "Tears In Heaven", "Circus" en "Runaway Train". Het meest succesvolle album in Clapton's lange discografie is "461 Ocean Boulevard", uitgebracht in 1974.
Eric Clapton nam zijn eerste solo-album op in 1970. Tegelijkertijd richtte hij de band Derek and the Dominos op, met wie hij de hit "Layla" opnam. De Brit kreeg zijn bijnaam "Slowhand" van manager Giorgio Golmelsky tijdens zijn tijd bij de Yardbirds nadat Clapton tijdens een concert een snaar brak en het publiek langzaam begon te klappen terwijl de muzikant een nieuwe snaar bespande. Naast zijn bandlidmaatschap was Clapton ook betrokken als songwriter en componist voor o.a. filmmuziek. Daarna perfectioneerde hij zijn gitaarspel vrij incidenteel als gastmuzikant bij vele andere bands en hun albumproducties. Clapton's muzikale vriendschappen in die tijd bestonden al uit Beatle-lid George Harrison, Steve Winwood, Pete Townshend en Billy Preston.
Eind jaren zeventig was de musicus in de greep van een diepe drugs- en alcoholverslaving, waaraan hij na verschillende afkickbehandelingen ontsnapte. In de jaren tachtig concentreerde Clapton zich weer meer op muziek en maakte hij bijvoorbeeld twee albums met Phil Collins. In het begin van de jaren negentig kreeg de muzikant twee zware klappen van het noodlot. Enerzijds kwam zijn vriend, de musicus Stevie Ray Vaughan, in 1991 om bij een helikopterongeluk na een gezamenlijk concert. Ten tweede kwam Clapton's zoon korte tijd later op tragische wijze om het leven toen hij van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber in New York viel. Eric Clapton verwerkte zijn verdriet in het nummer "Tears In Heaven", dat later begin 1992 werd uitgebracht. Pas in 1996 keerde de muzikant terug op het podium en speelde met The Who en Bob Dylan voor 150.000 fans in het Londense Hyde Park. In de jaren 2000 volgden nog meer samenwerkingen met collega-artiesten, waaronder een nummer met B.B. King en concerten met Paul McCartney, Ringo Starr, Jeff Lynne, Tom Petty, Ravi Shankar, Billy Preson, Gary Brooker en vele anderen. Zelfs in zijn jonge jaren kon de meester van de gitaar altijd overtuigen met zijn muziek. In Duitsland stonden zijn albums in de hoogste regionen van de hitparade.
De carrière van Eric Clapton is indrukwekkend. De muzikant live meemaken is een ongelooflijke en unieke ervaring. Zelfs na meer dan 40 jaar op het podium, maakt Eric Clapton nog steeds indruk met zijn buitengewone gitaarspel.

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Alle{{ group }}
{{ rounds.name }}

Plaats van het evenement?TeamTegenspeler?

group