Iron Maiden Tickets
Iron Maiden Tickets

Iron Maiden Tickets

Iron Maiden kaarten voor de "Legacy of the Beast" Tour 2022.

Iron Maiden kan niet meer weg van het podium! In de zomer van 2022 zal de commercieel meest succesvolle metalband de boel eindelijk weer eens ophitsen. Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers, Steve Harris en Nicko McBrain zullen samen met hun mascotte Eddie een concert geven in Nederland.
De "Legacy of the Beast" Tour 2022 is thematisch gebaseerd op het mobiele spel met dezelfde naam. Het decorontwerp zal verschillende werelden uitbeelden en de Maiden-traditie tot in het kleinste detail weerspiegelen. Killswitch Engage. Kijk uit naar een epische show met Iron Maiden, Killswitch Engage en Eddie.

27 juni 2022 Arnhem, Gelredrom

Iron Maiden zal ook optreden op de volgende concerten van de "Legacy of the Beast" Tour 2022:

02 juli 2022 Keulen, RheinEnergie Stadion
04 juli 2022 Berlijn, Waldbühne
09 juli 2022 Stuttgart, Mercedes-Benz Arena
20 juli 2022 Bremen, Bürgerweide
26 juli 2022 Frankfurt, Deutsche Bank Park

Koop nu je Iron Maiden tickets en beleef de heavy metal legende Iron Maiden live op een adembenemend podium!

Geen band heeft zo'n blijvende invloed gehad op heavy metal als Iron Maiden. De band wordt in 1975 opgericht door bassist Steve Harris en had niet alleen een beslissende invloed op de heavy metal in de jaren tachtig, maar diende ook als stijlbepalend rolmodel voor latere bands uit de meest uiteenlopende metalsubgenres. Veel bands uit de scene hebben Iron Maiden-nummers opnieuw uitgebracht als covers of spelen soms hele albums tijdens hun concerten. Tot nu toe heeft de Britse band, waarvan de naam afkomstig is van een middeleeuws marteltuig, 17 studio-albums geproduceerd. Vijf ervan bereikten nummer één in de Britse hitparade, negen anderen de top tien. Hun succes strekte zich uit van het eiland tot andere landen in de wereld. Met meer dan 100 miljoen verkochte platen is Iron Maiden een van de meest consistente en commercieel succesvolle metalbands ter wereld. Samen met bands als Saxon, Angel Witch, Praying Mantis, Diamond Head, Tygers of Pan Tang en Dep Leppard, wordt Iron Maiden gerekend tot de New Wave of British Heavy Metal (NWoBHM).
De vormingsjaren waren niet gemakkelijk voor Iron Maiden, want punk en new wave waren in de jaren tachtig veel meer in de mode dan metal. Desondanks kreeg de band een platencontract bij EMI en mocht zelfs optreden op de BBC's "Top of the Pops" in 1979. Hierdoor kon Iron Maiden een breder publiek bereiken en hun debuutalbum "Iron Maiden", dat kort daarna uitkwam, klom naar nummer vier in de hitlijsten. Terwijl de band aanvankelijk opende voor Kiss en Judas Priest, vulden ze al snel grote zalen in Europa en later in de VS. Met het album "Killers", uitgebracht in 1981, ging Iron Maiden op hun eerste wereldtournee. De grote doorbraak van de groep kwam echter in 1982 met het album "Number Of The Beast", dat onmiddellijk de hitlijsten haalde. Iron Maiden begon toen aan een wereldtournee van 180 concerten. Terwijl de volgende albums "Piece Of Mind" (1983) en "Powerslave" (1984) muzikaal nog hun voorgangers volgden, experimenteerde de band voor het eerst met synthesizergitaren op "Somewhere in Time" (1986). 1988 zag de release van "Seventh Son Of A Seventh Son", dat zich vestigde als het meest gevierde album na "Number Of The Beast". De single "Bring Your Daughter ... To The Slaughter" van het album "No Prayer For The Dying" uit 1990 was toen de eerste single van de band die de top van de UK charts bereikte. De band heeft met regelmatige tussenpozen verdere albums uitgebracht, het meest recent "Senjutsu", dat werd uitgebracht in september 2021.
De tijd van Iron Maiden werd gekenmerkt door voortdurende wisselingen van bandleden. Steven Harris is het laatst overgebleven lid van de oorspronkelijke bezetting, die bestond uit zanger Paul Day, gitaristen Dave Sullivan en Terry Rance, en Ron Matthews op drums. Vandaag bestaat Iron Maiden, naast Harris, uit Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers en Nicko McBrain. Sinds het begin van de jaren tachtig wordt de band vergezeld door hun mascotte Edward The Head, kortweg Eddie, die te zien is op talloze covers van de band.

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Alle{{ group }}
{{ rounds.name }}

Plaats van het evenement?TeamTegenspeler?

group