Elton John Tickets
Elton John Tickets

Elton John Tickets

Elton John kaarten voor de "Farewell Yellow Brick Road" Tour 2022/2023.

Sinds 2019 is Elton John bezig met een grootse afscheidstournee, waarbij hij de grootste hits uit zijn carrière nog een laatste keer aan zijn fans zal presenteren. De concerttournee over de hele wereld is getiteld "Farewell Yellow Brick Road". In juni 2022 geeft Elton John een concert in Nederland:

29.06.2022 Arnhem, Gelredome.

Tickets voor de datum in Nederland, evenals de data in Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Ierland, Groot-Brittannië, Spanje, België en Frankrijk zijn nu verkrijgbaar bij ticketbande.

Hij wordt nog steeds beschouwd als een van de meest enigmatische persoonlijkheden in de muziekwereld: Elton John. Vooral door zijn muzikaal talent natuurlijk, maar ook door zijn buitengewone kostuums en grenzeloze theatraliteit groeide Elton John uit tot een van de grootste popsupersterren van de jaren zeventig. Zijn repertoire omvat zowel ballads als rock 'n' roll titels en gospelachtige blues en boogie nummers. In de loop van zijn carrière heeft Elton John talrijke albums en singles uitgebracht die wereldwijd de hitlijsten hebben gehaald. Met 300 miljoen verkochte platen behoort de liedjesschrijver en muzikant tot de top vijf van best verkopende artiesten, samen met Madonna, Michael Jackson, Elvis Presley en de Beatles. Hij schreef ook verschillende musicals zoals Aida en Billy Elliot en won in 1994 een Oscar voor het Lion King nummer "Can You Feel the Love Tonight".
De Britse zanger, geboren als Reginald Kenneth Dwight, begon zijn muziekcarrière op de prille leeftijd van elf jaar toen hij met een beurs naar de Royal Academy of Musical ging. Blueszanger John Baldry en saxofonist Elton Dean van de band Bluesology, die Elton John vanaf 1961 begeleidde, werden niet alleen vroege werkgevers en mentoren, maar bezorgden de jonge musicus ook zijn artiestennaam, waarmee hij vanaf dat moment optrad. In 1967 componeerde Elton John voor het eerst met tekstschrijver Bernie Taupin. Hun eerste gezamenlijke album Empty Sky uit 1969 wordt beschouwd als het begin van een lange en succesvolle vriendschap.
Elton John vierde zijn grootste successen in de jaren zeventig. In 1971 bracht hij in één jaar tijd drie studio-LP's en een live-album uit, waaronder het prachtige "Madman Across the Water". Sinds de Beatles was Elton John de eerste artiest die vier titels tegelijk in de Amerikaanse Top Tien had staan. "Your Song", "Rocket Man", "The Bitch Is Back", "Bennie And The Jets", "Candle In The Wind" en "Crocodile Rock" zijn hits uit die succesjaren die bijna iedereen nu nog kent.
Elton John produceerde ook een aantal zeer succesvolle platina albums en Top 40 singles in de jaren 80. Songs als "I'm Still Standing", "I Guess That's Why They Call It The Blues", "Nikita", "Sad Songs" en "Blue Eyes" vormden de soundtrack voor een nieuwe generatie. In de jaren '90 genoot Elton John een even grote populariteit. Ondanks de tragische omstandigheden bracht de dood van Prinses Diana, met wie de zanger goed bevriend was, hem het grootste succes uit zijn carrière met de versie van zijn lied "Candle In the Wind", dat hij speciaal voor haar herschreef.
Rond de millenniumwisseling werd het wat rustiger voor de zanger, zonder dat hij afscheid nam van het podium. Hij observeerde de veranderingen in de muziekindustrie en integreerde die in zijn songs, bijvoorbeeld in zijn 43ste album Peachtree Road. Zelfs met latere albums wist Elton John altijd fans en critici te overtuigen. In 2019 kwam de biopic "Rocketman" uit over het leven van de muzikant, waarin Taron Ewerton schittert als Elton John en ook zijn klassiekers zingt. De single "Cold Heart", een samenwerking met zangeres Dua Lipa, werd onlangs uitgebracht en werd de radiohit van het jaar.

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Alle{{ group }}
{{ rounds.name }}

Plaats van het evenement?TeamTegenspeler?

group